Ortogether on Facebook

Completati formularul pentru programare si va vom contacta noi in cel mai scurt timp!Completati formularul pentru programare si va vom contacta noi in cel mai scurt timp!
Tratamente pentru copii

Desi prin tratament ortodontic se pot indrepta dintii la orice varsta, exista totusi un moment optim pentru inceperea tratamentului astfel incat rezultatul obtinut sa fie cel mai bun.

Studii recente in domeniul ortodontiei recomanda ca toti copiii sa beneficieze de o consultatie la un medic specialist ortodont in jurul varstei de 4 ani. Este foarte posibil sa nu fie nevoie de tratament, dar o examinare atenta poate anticipa momentul cel mai bun de incepere a tratamentului.

Nu toti copiii au nevoie de tratament ortodontic!

Tratamentele efectuate in copilarie decurg mai simplu, dureaza si costa mai putin. Multi dintre pacientii care beneficiaza de tratament ortodontic in copilarie nu mai necesita extractii dentare pentru alinierea altor dinti, iar daca este nevoie de tratament si dupa eruptia tuturor dintilor definitivi, tratamentul cu aparate fixe este mai scurt.

Descopera

Cand este nevoie de tratament ortodontic

Tratamentul ortodontic nu inseamna doar aspectul zambetului. De multe ori, un zambet inestetic ascunde si alte probleme: o ocluzie (muscatura) gresita, probleme de crestere anormala a oaselor maxilare, probleme de igiena.

Netratarea acestora poate avea urmatoarele consecinte:

- dintii inghesuiti sunt mai greu de periat corect, lucru care poate duce la aparitia cariilor si a bolilor parodontale;
- unii dinti incorect pozitionati prezinta risc mai mare de fractura;
- majoritatea malocluziilor duc la uzura (tocirea) accentuata a dintilor;
- cresterea nefavorabila a oaselor maxilare poate genera tulburari in vorbire, in masticatie, in respiratie, tulburari care pot afecta sanatatea intregului organism;

Printre efectele cele mai directe ale tratamentului precoce se numara:

- obtinerea spatiului necesar pentru alinierea dintilor inghesuiti;
- obtinerea si mentinerea spatiului necesar pentru eruptia dintilor permanenti;
- dirijarea cresterii oaselor maxilare;
- corectarea unor obiceiuri vicioase (sugerea degetului, respiratia pe gura);
- reducerea riscului de fractura a unor dinti incorect asezati pe arcada;

Ce se intampla dupa eruptia tuturor dintilor definitivi?

- din cauza faptului ca pacientului nu i-au erupt toti dintii definitivi (unii dintre ei fiind inca in curs de dezvoltare, in os), nu se poate face alinierea tuturor dintilor. In unele cazuri este nevoie de o a doua faza de tratament, cu aparat fix, dupa eruptia tuturor dintilor.

- vom stabili un plan de tratament adaptat fiecarui pacient in parte (individualizat). Daca se decide ca nu a sosit inca momentul inceperii tratamentului, pacientul va fi monitorizat (la 6-8 luni, pentru a observa modificarile ce apar in timpul cresterii). Aceasta procedura ne va ajuta sa stabilim momentul ideal de incepere a tratamentului pentru a obtine cele mai bune rezultate pentru copilul dumneavoastra.
Monitorizarea pacientului creste sansele de a avea un zambet perfect!

- pacientii purtatori de aparate ortodontice trebuie sa fie mai rigurosi in ceea ce priveste igiena buco-dentara. Se recomanda controale regulate si igienizari la fiecare 6 luni in timpul purtarii aparatului.

In definitiv, ortodontia inseamna mai mult decat un zambet perfect -- inseamna un individ sanatos!

Programarea tratamentului

Vom stabili un plan de tratament adaptat fiecărui pacient în parte (individualizat). Dacă se decide că nu a sosit încă momentul începerii  tratamentului,  pacientul va fi monitorizat (la 6- 8 luni,  pentru  a observa modificările ce apar în timpul creșterii ). Această procedură ne va ajuta să stabilim momentul ideal de începere a tratamentului pentru  a obține cele mai bune rezultate pentru copilul dumneavoastră.

Monitorizarea pacientului crește șansele de a avea un zâmbet perfect!

Educatia pacientului

Pacientii purtatori de aparate ortodontice trebuie sa fie mai rigurosi in ceea ce priveste igiena buco-dentara. Se recomanda controale regulate si igienizari la fiecare 6 luni in timpul purtarii aparatului.
In definitiv, ortodontia inseamna mai mult decat un zambet perfect - inseamna un individ sanatos!

Descopera

Tipuri de tratamente

Ortogether este un cabinet medical care ofera tratamente de ortodontie si ortopedie dento-faciala pentru pacienti de toate varstele.

Pentru adolescenti

Etapa de varsta cuprinsa intre 11 si 15 ani este, in general, cel mai bun moment pentru inceperea unui tratament ortodontic cu aparat fix. Descopera de ce!

Pentru adulti

Tratamentul ortodontic aduce beneficii majore in cazul pacientilor adulti, varsta nemaifiind o problema! Se pot remedia aspecte legate de estetica, ocluzie (muscatura), abraziuni dentare (tocirea dintilor) cu aparate invizibile sau transparente.