Ortogether on Facebook

Completati formularul pentru programare si va vom contacta noi in cel mai scurt timp!Completati formularul pentru programare si va vom contacta noi in cel mai scurt timp!
Tratamente pentru adulti

Nu este niciodata prea tarziu pentru a obtine zambetul pe care vi l-ati dorit dintotdeauna!

Progresele tehnologice și medicale din ultimii ani fac posibil tratamentul ortodontic și la adulți, indiferent de vârstă.

Mulți dintre pacienții adulți se știu cu probleme ortodontice încă din copilărie, dar nu  le-au putut trata la vremea respectivă.

Există însă și persoane care au avut dinții drepți și s-au strâmbat cu timpul sau care au suferit diferite extracții dentare iar dinții vecini s-au înclinat și le-au modificat ocluzia.

Mulți dintre pacienții adulți au și afecțiuni ale articulației temporo- mandibulare- de care de multe ori nu știu, acestea putând cauza abraziunea (tocirea) dintilor, dureri de cap, oboseli și contracturi musculare. 

Beneficiile unui tratament ortodontic la vârsta adultă sunt multiple. Acestea includ:

  • Alinierea dinților pentru a crea o înfățișare mai placută și un zâmbet mai frumos;
  • Îmbunătățirea posibilităților de igienizare a dinților, atât în cursul periajului cât și la folosirea aței dentare ,în special în cazul dinților înghesuiți care sunt dificil de păstrat curați chiar și cu tehnici elaborate de igienizare;
  • Crearea unei ocluzii mai bune, mai stabile și mai confortabile pentru pacient care poate duce la o masticație mai eficientă a alimentelor;
  • Reducerea uzurii excesive sau anormale a dinților, datorată malocluziilor;
  • Închiderea spațiilor rezultate în urma extracțiilor dentare;
  • Corectarea  discrepanțelor  dintre maxilarul superior și cel inferior prin tehnici de chirurgie ortognată.

Există în prezent o gamă foarte largă de tratamente ortodontice care pot răspunde tuturor exigențelor estetice.

De asemenea, în anumite situații, pot fi utilizate aparate parțiale, care sunt limitate la un grup de dinți.

  • aparatele linguale, care sunt lipite pe fața interioară a dinților, fiind astfel complet ascunse vederii.
  • gutiere transparente, detasabile
  • aparatele din safir, care sunt perfect transparente.

De asemenea, în anumite situații, pot fi utilizate aparate parțiale, care sunt limitate la un grup de dinți.

Tipuri de aparate

Nu este niciodata prea tarziu pentru a obtine zambetul pe care vi l-ati dorit dintotdeauna.

Aparatele moderne sunt mai mici și foarte comod de purtat.

Tehnicile moderne  pun presiuni mai mici asupra dinților, cauzând mai puțin discomfort, în timp ce dinții se miscă mai rapid și mai eficient. De asemenea sunt active mai mult timp, făcând să crească intervalul dintre perioadele de activări la aproximativ 6 săptămâni.

Avem experienta vasta in tratamentul adultilor, iar feedbackul pe care il primim este extrem de incurajator. Pacientii sunt extrem de placut surprinsi de confortul pe care il au cu aparatele, de cat de repede se observa rezultatele si de cum li se imbunatateste viata sociala, uneori si cea profesionala in urma tratamentului.

Educatia pacientului

Pacientii purtatori de aparate ortodontice trebuie sa fie mai rigurosi in ceea ce priveste igiena buco-dentara. Se recomanda controale regulate si igienizari la fiecare 6 luni in timpul purtarii aparatului.
In definitiv, ortodontia inseamna mai mult decat un zambet perfect - inseamna un individ sanatos!

Descopera

Tipuri de tratamente

Ortogether este un cabinet medical care ofera tratamente de ortodontie si ortopedie dento-faciala pentru pacienti de toate varstele.

Pentru copii

Studii recente in domeniul ortodontiei recomandă ca toți copiii să beneficieze de o consultație la un medic specialist ortodont în jurul vârstei de 4 ani.

Pentru adolescenti

Etapa de varsta cuprinsa intre 11 si 15 ani este, in general, cel mai bun moment pentru inceperea unui tratament ortodontic cu aparat fix. Descopera de ce!