Ortogether on Facebook

Completati formularul pentru programare si va vom contacta noi in cel mai scurt timp!Completati formularul pentru programare si va vom contacta noi in cel mai scurt timp!
Tratamente pentru adolescenti

Majoritatea pacienților purtători de aparate ortodontice au vârsta cuprinsă între 11 și 15 ani.

În jurul vârstei de 12 ani, majoritatea sau chiar toți dinții permanenți au erupt și se pot observa ușor pozițiile anormale ale dinților sau malocluziile. Aceste probleme nu se corectează de la sine, deci acesta este momentul când majoritatea părinților își aduc copiii la tratament.

Este un moment bun pentru începerea tratamentului ortodontic deoarece copiii de această vârstă au un metabolism accelerat, ceea ce face ca durata tratamentului să fie mai mică și ca adaptarea pacientului cu aparatul să fie mai ușoara.

Pe lângă aceste avantaje, este vârsta la care pacienții acceptă mai ușor purtarea aparatelor ortodontice, fiind influențați de prieteni sau colegi care poartă și ei aparate și de integrarea în anumite grupuri.

Descopera

 • BENEFICIILE TRATAMENTULUI ORTODONTIC includ:

  - risc mai mic de dezvoltare a cariilor si a bolii parodontale;

  - eficienta masticatorie crescuta;

  - risc mai mic de imbolnavire la nivelul articulatiei temporo-mandibulare;

  - risc mai mic de fractura a anumitor dinti, in special al incisivilor superiori;

  - imbunatatirea vorbirii;

  - in anumite cazurim imbunatatirea respiratiei si cresterea calitatii somnului;

  - toti pacientii devin mai increzatori in fortele proprii si mai mandri de ei insisi, iar lumea din exterior ii percepe ca fiind mai placuti. Acest aspect aduce beneficii majore in societate si la locul de desfasurare a activitatii; • TIPURI DE APARATE INDICATE IN CAZUL ADOLESCENTILOR:

  In functie de problemele fiecaruia, adolescentii pot beneficia de tratament cu

  - aparate fixe;

  - Invisalign;

  - aparate functionale;

  - aparate mobile;

Programarea tratamentului

Vom stabili un plan de tratament adaptat fiecărui pacient în parte (individualizat). Dacă se decide că nu a sosit încă momentul începerii  tratamentului,  pacientul va fi monitorizat (la 6- 8 luni,  pentru  a observa modificările ce apar în timpul creșterii ). Această procedură ne va ajuta să stabilim momentul ideal de începere a tratamentului pentru  a obține cele mai bune rezultate pentru copilul dumneavoastră.

Monitorizarea pacientului crește șansele de a avea un zâmbet perfect!

Educatia pacientului

Pacientii purtatori de aparate ortodontice trebuie sa fie mai rigurosi in ceea ce priveste igiena buco-dentara. Se recomanda controale regulate si igienizari la fiecare 6 luni in timpul purtarii aparatului.
In definitiv, ortodontia inseamna mai mult decat un zambet perfect - inseamna un individ sanatos!

Descopera

Tipuri de tratamente

Ortogether este un cabinet medical care ofera tratamente de ortodontie si ortopedie dento-faciala pentru pacienti de toate varstele.

Pentru copii

Studii recente in domeniul ortodontiei recomandă ca toți copiii să beneficieze de o consultație la un medic specialist ortodont în jurul vârstei de 4 ani.

Pentru adulti

Tratamentul ortodontic aduce beneficii majore in cazul pacientilor adulti, varsta nemaifiind o problema! Se pot remedia aspecte legate de estetica, ocluzie (muscatura), abraziuni dentare (tocirea dintilor) cu aparate invizibile sau transparente.