Ortogether on Facebook

Completati formularul pentru programare si va vom contacta noi in cel mai scurt timp!Completati formularul pentru programare si va vom contacta noi in cel mai scurt timp!
#letssmileortogether

Ortogether

Aparate mobile

Datorita progreselor ortodontiei, pacientii au la dispozitie o gama variata de aparate fixe, indeplinind cele mai inalte cerinte mecanice si estetice, mergand de la vizibil la invizibil.

Aparate mobile

Aparatele ortodontice mobile ( placute ) sunt aparate care pot fi aplicate si...

Aparate Functionale

Aparatele functionale sunt un grup de aparate mobilizabile utilizate la pacienti...

Aparate Miofunctionale

Aparatele functionale sunt un grup de aparate mobilizabile utilizate la pacienti in crestere...

image

Ortogether

Aparatele ortodontice mobile

Aparatele ortodontice mobile ( placute ) sunt aparate care pot fi aplicate si indepartate de catre pacient din cavitatea bucala. Ele se confectioneaza de catre tehnicianul dentar, special pentru dintii copilului dumneavoastra, in urma amprentarii arcadelor dentare ale pacientului de catre medicul ortodont.
Aparatele mobile sunt alcatuite dintr-o parte din acrilat (un fel de plastic) care acopera o parte din gingia pacientului si niste crosete metalice, care acopera o parte din dinti. Uneori prezinta si un surub care va trebui activat cu ajutorul unei cheite conform intructiunilor primite de la medicul ortodont.
Aceste aparate sunt indicate pentru rezolvarea mai multor tipuri de anomalii dentare, in special la copii, in perioada de crestere. Medicul specialist ortodont este singurul care poate decide, in urma consultarii pacientului, daca acest tip de tratament ii este potrivit.
Aparatele ortodontice mobile trebuie purtate conform instructiunilor primite de la medic. Cel mai probabil, timpul de purtare trebuie sa fie mai mare de 10-12 ore pe zi pentru a atinge obiectivul dorit.
Igienizarea aparatului mobil se va face in felul urmator - in fiecare seara, inainte de culcare, aparatul trebuie spalat cu o periuta de dinti care va fi utilizata strict in acest scop. Aparatul poate fi spalat cu pasta de dinti sau cu sapun lichid si, ulterior, clatit foarte bine cu apa. Apoi va fi aplicat in cavitatea bucala a pacientului si va dormi cu el peste noapte; - dupa fiecare indepartare din cavitatea bucala, aparatul trebuie clatit cu apa pentru a indeparta urmele de saliva; - o data sau de doua ori pe saptamana, optional, pot fi utilizate pastile efervescente special destinate curatarii aparatului. Acestea se gasesc de vanzare in farmacii si trebuie utilizate conform instructiunilor lor;
Atunci cand indepartati aparatul mobil, dupa clatirea lui cu apa, va sfatuim sa il pastrati in cutia special destinata acestuia, pe care ati primit-o de la medic la montarea aparatului. Nu asezati aparatul in servetele sau buzunare pentru ca il puteti pierde!
De obicei, tratamentul cu aparate mobile dureaza in medie timp de 1 an sau pana la atingerea obiectivului propus. Pe perioada tratamentului, pacientul trebuie sa se prezinte la control la medicul ortodont, in general o data la 4-6 saptamani.

Va uram succes si, daca mai aveti intrebari, va asteptam sa ne contactati!
image

Ortogether

Aparatele functionale

Aparatele functionale sunt un grup de aparate mobilizabile. Utilizate la pacienti in crestere pentru a modifica tiparul de functionare al maxilarelor si, in principal, pentru a permite repozitionarea mandibulei intr-o pozitie corecta.
Exista mai multe tipuri de astfel de aparate si, in functie de designul specific al fiecaruia, ele permit • modificarea pozitiei incisivilor superiori sau inferiori • ghidarea eruptiei dintilor in pozitii corecte • pozitionarea mai spre anterior a mandibulei prin remodelari la nivelul articulatiei temporo-mandibulare.
In cadrul practicii noastre utilizam diferite tipuri de aparate functionale, cele mai frecvent utilizate fiind Twin-Block - ul, Activatorul, Aparatul Frankel.
Aparatele functionale actioneaza cel mai bine la pacienti in crestere. Este extrem de important sa depistam momentul cel mai bun de montare al aparatului avand in vedere ca nici cresterea copiilor nu se desfasoara liniar, ci in pusee de crestere.
Aparatele functionale se realizeaza special pe dintii si ocluzia pacientului in urma amprentarii dintilor de catre medicul ortodont. Ulterior aparatele sunt confectionate de catre tehnicianul dentar in laborator, fiind alcatuite dintr-o parte din acrilat(plastic) si niste resorturi metalice.
Aparatele trebuie purtate conform instructiunilor primite de la medic. Pacientul va fi invatat sa isi aplice si sa isi indeparteze singur aparatele din cavitatea bucala.
Igiena aparatelor se face prin spalare o data pe zi, seara, inainte de culcare cu o perita de dinti, cu pasta de dinti sau cu sapun lichid. La fiecare indepartare din cavitatea bucala va recomandam sa clatiti aparatele cu apa, iar apoi sa le pastrati in cutiutele care v-au fost recomandate si inmanate de catre medic.

Va uram succes si, daca mai aveti intrebari, va asteptam sa ne contactati!
image

Ortogether

Aparatele miofunctionale

Aparatele miofunctionale (trainere) sunt aparate mobile din silicon. Gandite pentru a oferi o alternativa pentru pacientii aflati in crestere si care prezinta diferite probleme ortodontice.
Aceste aparate sunt gandite nu doar pentru a indrepta dintii, ci si pentru a corecta unele dintre cauzele dintilor inghesuiti prin deconditionarea obiceiurilor vicioase precum respiratia orala, interpunerea limbii sau deglutitia infantila. Tratand astfel cauzele dintilor inghesuiti imbunatatim starea de sanatate a intregului organism, permitand pacientilor sa atinga potentialul genetic maxim.
Aparatele miofunctionale conduc si la o dezvoltare faciala mai buna pentru ca ajuta la pozitionarea corecta a limbii, reantreneaza musculatura orala si exercita forte usoare pentru a alinia dintii.
Aceste aparate sunt prefabricate si sunt disponibile pe grupe de varsta si in functie de tipul problemei fiecarui pacient. Perioada de tratament difera in functie de adaptabilitatea biologica a fiecarui pacient. Pentru un rezultat bun, aceste aparate trebuie purtate timp de 1-2 ore ziua si pe intreaga perioada a noptii, in timpul somnului. Este esential ca pacientul sa fie monitorizat in mod regulat de catre medicul ortodont  pe toata durata tratamentului.

Trebuie tinut cont de faptul ca alegerea tipului de aparat nu se face pe criterii pur estetice!

Tratamente

Descoperaimage

Tipuri de aparate

Descoperaimage